Muhammed isminin anlamı
1. Birçok defalar hamdu sena olunmuş, tekrar tekrar övülmüş. 2. Birçok güzel huylara sahip. Hz. Peygamber (s.a.s)'in isimlerindendir. Dedesi Abdülmuttalib tarafından, gökte hak yerde halk övsün niyetiyle bu ad konulmuştur. Kur'an'da dört yerde zikredilmiştir.
- Muhammed ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmiyor.
- Admin
Türkiye'de Muhammed ismini taşıyan yaklaşık 81.750 kişi bulunmaktadır.
Ülkemizde Muhammed ismi en çok kullanılan 224. isim olup, yaklaşık olarak her 950 kişiden biri Muhammed adını taşımaktadır.
Muhammed isminin sitemizde görüntülenme sayısı 163.471.
Muhammed ismi için yaptığımız ankete katılan 1.779 kişinin bu isme verdiği ortalama değer ise 5 üzerinden 4,36.
Ziyaretçilerimizden 4.360 kişi Muhammed ismini öneriyor, 443 kişi ise önermiyor.
Ziyaretçilerimiz bu isim için 153 adet yorum yaparak fikirlerini beyan etmişlerdir.
Muhammed ismine ait nitelikler
Bu ismi nasıl nitelendirirdiniz? Geleneksel, dini, çekici veya modern yapmanız gereken uygun gördüğünüz en fazla 5 özelliği aşağıdaki kutu üzerinde işaretlemek ve onayla düğmesine tıklamak. Ziyaretçilerimizin daha önceki tercihlerini yanlarında bulunan çarpı (x) simgesine tıklayarak kaldırabilir ve yerlerine yenilerini belirtebilirsiniz.
Muhammed ismi ile ilgili ziyaretçi yorumları Yorum Yap
Bende oğluma..muhammed ismini vereceğim...yakışır..maşallah
Duzeltiyorum arkadaslar .
Yazmis oldugum ikinci hadisi taberani rivayet etmistir..
Bir kimsenin 3 cocuga olursa birine benim (Muhammed) adimi koymayan cahillik etmis olur...
(taberani )
slm a..
ben Muhammed.. Almanyada yasiyorum..Frankfurtta..
Allahin en sevdigi 2 isim .. Abdullah ve Abdurrahman dir.. bu hadistir..
peygamber efendimiz buyuruyorki.. bir kimsenin 3 oglu olursa birisine muhammed ismini koymazsa cahillik etmis olur
( camius- sagin)hadisi...
inanilmaz mutluyum ,bu ismi tasidigima...
Allah razi olsun bana bu ismi koyana..
Çok harika olmuş zaten bu isme karşı büyük ilgim vardır.
Muhammed harika bir isim bence.
Selamlar cemil bey, (soyadım birleşik olarak yazılmakta)
fitne çıkaracak olsam yada niyetim kötü olsa neden isim vereyim ki? amacım sadece yukarıdaki çelişkiyi sorgulamaktı. Ayrıca kuran’ı okuduğumuzda görüyoruz ki, (ümit bey’in de belirttiği gibi)
bkz. Anketbut 63, zümer 38, zuhruf 9 vs. Defalarca müşriklerin de allah’ın varlığını kabul etmekteler. Ayrıca üslubunuz ile ilgili emrivaki cümleleri sarfetmeniz hoş olmamış.
ben körü körüne, hoca efendi dedi bilmem kim hoca bunu dedilere inanarak hareket eden biri değilim !. Ben allah’ın bize mesajı olan kuran’ı okurum, anlamaya çalışırım tıpkı kuran’da allah’ın bizden istediği gibi (bkz. Kamer 17, 22, 32, 40 vs. Var da var) defalarca kuran’ı ve allah’ın ayetlerini düşünmemiz gerektiğini anlamamız ve çaba sarfetmemiz gerektiğini söyler. Ben de bunu uygulamaya çalışıyorum o kadar.
niyetim de sadece bir yanlışlık varsa bunun düzeltilmesi yönünde, siz de lütfen benim söylediklerimi iyi anlamaya çalışın, amacım ve niyetim kesinlikle gerçekleri bulmak o kadar !.
saygılar.
not : ümit bey teşekkür ederim, yapıcı yaklaşım ve bilgilendirme amaçlı yazınızdan dolayı, benim de amacım bilgiyi paylaşarak arttırmak, doğru ile yanlışı hak ile batıl’ı ayırt etmek.
ancak
.
Adnan bey, o zamanın müşrikleri de allah’ı biliyor ve kabul ediyorlardı. Fakat buna mukabil yer de de bazı tanrılar olduğuna ve bunların da allah’a aracılar ve onun ortakları oldukları gibi bi vehme de sahiplerdi ki buna da şirk deniyor. Tıpkı firavun ve nemrudun dedikleri gibi. Bilgilerinize. (salatü selam olsun rasulullaha).
Slm.
adnan önce varlık beyfendi.
peygamberimizin dedesi ibrahim a. S ın dini olan hanif dinine mensup o zaman sayıları 40 kişi idiler. Ayrıca kainatın efendisi ile ilgili konuşurken daha dikkatli ve saygılı ol eğer bu konuşmaların bi fitne çıkartmak içinse seni mevlaya havale ediyorum. Yok saflıkla yazmışsan mevla affetsin.
.
Pardon, isim anlamlarında özellikle 2. Manasında bir tuhaflık yok mu? benim bildiğim, peygamberimizin dedesi kafir olarak hayata gözlerini yumdu. Buna rağmen "dedesi abdülmuttalib tarafından, gökte hak yerde halk övsün niyetiyle" diyerek dedesinin allah’ı tanıdığını mı söylüyor bu açıklama?
eğer öyleyse, abdulmuttalip iman edenler sınıfındadır, iman edenler sınıfındaysa neden kafir olarak öldüğü söyleniyor, eğer iman etmediği sabit ise, yukarıdaki anlamlarda bir bozukluk yok mu?
ayrıca, peygamber efendimizle birlikte gelen bir isim değil ki bu, arapçada peygamberimizden de öncesinde bu isimle bir sürü arap yaşamıştır. Sanırım bu ismin daha derin incelenip araştırılıp irdelenmesi gerekiyor.
siz ne dersiniz?.
Ben ismimi çok seviyorum iyiki benim adım muhammed olmuş çok mutluyum ben ismimden.
Tüm Yorumlar
Ziyaretçilerimizin bu isim hakkında belirttiği düşüncelerin geri kalanını görmek için lütfen linke tıklayın.
Muhammed ismini taşıyan önemli kişiler
Araştırmalarımız sonucunda Muhammed ismini taşıyan aşağıdaki şahsiyetlere ulaştık. İlgili kişilerin adı soyadı, doğum ve mesleki özellikleri gibi temel bilgileri hakkında fikir edinebilirsiniz.
İsmi Muhammed olan önemli kişiler
Muhammed Ali
Müslüman olmadan önceki ismi Cassius Marcellus Clay Jr olan Muhammed Ali, 17 Ocak 1942'de Kentucky Louisville'de doğdu. Afro-Amerikan ve İrlanda kökenlidir. 12 yaşındayken boksla tanıştı ve kısa zaman içinde National AAU ve Altın Eldiven Şampiyonası'nda amatör kayıtlara girdi. Yine 1960'ta Roma'da ağır hafif siklette altın madalyayı alarak profesyonel lige döndü. 18 yaşındayken katıldığı Roma Olimpiyatları'nda altın madalya aldıktan sonra ünü giderek artmaya başladı.
Muhammed el-Bedravi
Muhammed el-Bedravi (Arapça: محمد البدراوي; d. 27 Haziran 1971, Beni Mellal), Faslı eski millî futbolcu.
Muhammed Emin Bakan
Muhammed Emin Bakan (Doğum Tarihi: 27 Aralık 1984, Erzurum), Türk futbolcu. 2. Lig ekiplerinden Gaziosmanpaşaspor'da oynamaktadır.
Muhammed Dahman
Muhammed Dahman (Arapça:محمد دحمان;d. 9 Nisan 1982 Fransa), Cezayirli forvet oyuncusu.
Muhammed ed-Da'ayya'
Muhammed Abdülaziz ed-Da'ayya' (Arapça: محمد الدعيع) (Doğum Tarihi: 2 Ağustos 1972, Ha'il), Suudi Arabistanlı eski milli futbolcu. Suudi Arabistan Millî Futbol Takımı adına dört Dünya Kupası'nda görev yaptı. 2007 yılının başlarında millî takım formasını 181. kez giyerek bir millî takımda en fazla forma giyen erkek futbolcu olarak rekor kırdı. Bu rekor hâlâ kendisine aittir.
Muhammed El Baradey
Muhammed el-Baradai (Doğum Tarihi: 1942, Mısır)(i (Arapça: محمد مصطفى البرادعى, ), Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı, 2005 Nobel Barış Ödülü sahibi bir hukukçu. Haziran'daki 2013 Mısır Askeri darbesi sonrası, Mısır'ın geçici Cumhurbaşkanı yardımcısı seçildiyse de,[1] 14 Ağustos 2013'te görevinden istifa ettiğini açıkladı.
Kaynak hatası: <ref> etiketleri var, ama karşılık gelen <references/> etiketi bulunamadı. (Bkz: Kaynak gösterme)
Muhammed Bagır Galibaf
Muhammed Bagır Galibaf (İngilizce: Mohammad Bagher Ghalibaf, Farsça: محمد باقر قالیباف), (Doğum Tarihi: 23 Ağustos 1961) Tahran Büyükşehir Belediye Başkanı, Eski İran Polis Teşkilatı Başkanı, Eski İran Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı
Muhammed Hoca
Muhammed Hoca (Arapça:محمد خوجة, d. 15 Mart 1982), Suudi Arabistanlı bir kalecidir ve Riyad kulübü Al-Shabab'ta forma giymektedir. Hoca, Suudi Arabistan Millî Futbol Takımı adına 8 maçta görev yaptı ve 2006 FIFA Dünya Kupası'nda Suudi Arabistan Millî Futbol Takımı'nın kadrosunda yer aldı.
Muhammed Ali Atam
Muhammed Ali Atam (Doğum Tarihi: 21 Mayıs 1988, Fatih, İstanbul) Türk millî futbolcu. Azerbaycan Premier Ligi ekiplerinden Sumgayıt PFK'de kiralık olarak forma giymektedir.
Muhammed Ali Doğan
Muhammed Ali Doğan (Doğum Tarihi: 10 Ağustos 1995), Türk futbolcu. Elazığspor'da forma giymektedir. 28.08.2013 tarihinden itibaren Elazığspor ile 4 yıllık sözleşme imzalamıştır.
Muhammed Ali Fatih Erbakan
Fatih Erbakan, (01.01.1979 - ... ) Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 54. Hükümet Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın oğlu, Elektrik-Elektronik mühendisi, Türkiye'de siyasi alanda tanınan ve halen siyasi parti olarak faaliyetlerini sürdürmekte olan Saadet Partisi için aktif olarak çalışan Türk siyasetçi.
Muhammed Ali Polat
Bu maddenin konusuna aşina iseniz maddeyi genişleterek onun kayda değer olduğunu ortaya koyun. Bu sorunu çözmenin en iyi yolu, konu hakkında, maddenin yazarı ve konusundan bağımsız taraflarca yayımlanmış kaynaklar vermektir. Eğer kayda değerliği kanıtlanamazsa, maddenin Vikipedi:Silme politikası gereği silinmeye uygunluğu, muhtemelen göz önüne alınacaktır.
Muhammed Altıntaş
Muhammet Rıza Altıntaş Lakabı "Mami" (Doğum Tarihi: 30 Mart 1964, Trabzon) Türk futbolcu Galatasaray'ın efsane futbolcularındandır. Orta saha mevkiinde oynamıştır.
Muhammed Basindava
Muhammed Salim Basindava (Doğum Tarihi: 4 Nisan 1953, Aden, Güney Yemen), 10 Aralık 2011 yılından bu yana Yemen Başbakanı olan Yemenli bir politikacı.
Muhammed Bayır
Muhammed Bayır (Doğum Tarihi: 5 Şubat 1989), Türk futbolcu. 1.Lig takımlarından Ankaraspor'da forma giymektedir.
Muhammed Bedii
Muhammad Badii (Arapça: محمد بديع , ; d. 1943) Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı
Muhammed bin Raşid El Maktum
Mohammed bin Rashid Al Maktoum (Doğum Tarihi: 22 Temmuz 1949), Başbakan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) devlet başkanı Yardımcısı ve Dubai'nin mutlak hükümdarıdır.
Muhammed bin Zayed El Nahyan
Muhammed bin Zayed El Nahyan veya Muhammed bin Zayed bin Sultan El Nahyan (Doğum Tarihi: 1961, Abu Dabi, Birleşik Arap Emirlikleri) Abu Dabi emirliğinin veliaht prensi ve Birleşik Arap Emirlikleri Silahlı Kuvvetleri'nin başkomutan yardımcısıdır.
Muhammed Cangören
Muhammed Cangören (Doğum Tarihi: 1951, Afganistan), tiyatro oyuncusu.
Muhammed Demirci
Muhammed Demirci kısaca Mami[1][2][3][4](Doğum Tarihi: 3 Ocak 1995, Göynücek, Amasya), Oyun Kurucu mevkinde forma giyen Türk futbolcu.
Kaynak hatası: <ref> etiketleri var, ama karşılık gelen <references/> etiketi bulunamadı. (Bkz: Kaynak gösterme)
Muhammed Ebuterike
Muhammed Ebuterike (Doğum Tarihi: 7 Kasım 1978 Gize), Mısırlı millî futbolcu.
Muhammed el-Bişi
Muhammed el-Bişi, (Doğum Tarihi: 3 Mayıs 1987), Suudi Arabistanlı milli futbolcu. Defans mevkiinde görev yapan futbolcu, Mayıs 2006'dan beri Al Ahli takımında oynamaktadır.
Muhammed el-Şelhub
Muhammed el-Şelhub (Arapça: محمد الشلهوب, d. 8 Aralık 1980) Suudi Arabistanlı futbolcu. Al-Hilal kulübünde forvet olarak görev yapmaktadır.
Muhammed Emin (futbolcu)
Mohammed Ameen, (Arapça:محمد أمين) (d: 29 Nisan 1980) Suudi Arabistanlı bir futbolcudur ve Al-İttihad kulübünde orta sahada görev yapmaktadır. Al-İttihad kulübüyle AFC Şampiyonlar Ligi'ni kazandı ve 2005 FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda mücadele etti.
Muhammed Gannuşi
Muhammed Gannuşi (Arapça: محمد الغنوشي, İngilizce: Mohamed Ghannouchi; 18 Ağustos 1941), Tunus'un eski başbakanıdır. Yasemin Devrimi'nin başladığı 14 Ocak 2011'den itibaren kısa bir süreliğine cumhurbaşkanlığı görevini ifa etmiştir. Tunus siyasetinin önde gelen teknotratlarından biri olan Gannuşi, uzun süre Tunus hükümetinde görev almıştır. 1989-1992 yılları arasında maliye bakanlığı, 1992-1999 yılları arasında Uluslarası kooperasyon bakanlığı, 1999-2011 yılları arasında da başbakanlık görevlerinde bulunmuştur.
Muhammed Hadi Karimi
Muhammed Hadi Kerimi, İranlı kısa film yönetmeni. 1970 yılında Tahran'da doğdu. İran alternatif sinemacılarından biridir.
Muhammed Hatemi
Seyyid Muhammed Hatemi (Doğum Tarihi: 29 Eylül 1943, Ardakan), 1997-2005 arasında görev yapmış olan, İran İslam Cumhuriyeti'nin 5. cumhurbaşkanı.
Muhammed Himmet Ertürk
1994 doğumlu futbolcu.
Muhammed Hüseyin Tantavi
Muhammed Hussein Tantawi Soliman (Arapça:محمد حسين طنطاوى سليمان), (Doğum Tarihi: 31 Ekim 1935), Mısırlı bir Mareşal ve devlet adamı. Mısır Silahlı Kuvvetleri başkomutanı ve 11 Şubat 2011 yılından beri Savunma Bakanı, Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyi başkanı ve Mısır devlet başkanıdır. Tantavi, 1991 yılından bu yana Savunma ve Askeri Üretim Bakanı olarak hükümette görev yaptı ve Ocak-Şubat 2011 döneminde de Başbakan Yardımcısı oldu.
Muhammed Kutub
Muhammed Kutub (Arapça: محمد قطب), (1919–günümüz) Mısırlı İslamcı yazar, akademisyen ve öğretmen. Seyyid Kutub'un kardeşi olarak bilinir. Abisi Seyyid Kutub, Mısır hükümeti tarafından idam edildikten sonra fikirlerinin destekçisi ve ilerleticisi olmuştur.[1][2]
Kaynak hatası: <ref> etiketleri var, ama karşılık gelen <references/> etiketi bulunamadı. (Bkz: Kaynak gösterme)
Muhammed Mes'ad
Muhammed Mes'ad, (Doğum Tarihi: 17 Şubat 1983) Suudi Arabistanlı futbolcu. Orta sahada oynayan futbolcu, Al Ahli kulübünde forma giymektedir. Ayrıca defansın ortasında ve sağında da oynayabilmektedir.
Muhammed Mursi
Muhammed Muhammed Mürsî Îsa el-Eyyat (Arapça:محمد محمد مرسي عيسى العياط - d. 8 Ağustos 1951, Şarkiya), Mısır'ın seçimle ilk defa başa gelen, devrik 5. cumhurbaşkanı olan siyasetçi.[1] 3 Temmuz 2013 tarihinde Mısır Silahlı Kuvvetlerinin askeri darbe yapması sonucu devrildi.[2]
Muhammed Murtaza Yetiş
Muhammed Murtaza Yetiş (Doğum Tarihi: 30 Kasım 1972,Adıyaman) Türk doktor ve siyasetçi.
Muhammed Naşid
Mohamed Nasheed (Doğum Tarihi: 17 Mayıs 1967), Maldivli bir politikacı. Maldivler'in eski devlet başkanıdır. Mohamed Nasheed Maldiv Demokrat Partisi'nin kurucusu olan ve oylamada ikinci turda uzun süredir Cumhurbaşkanı olan Maumoon Abdul Gayoom'u yenerek Ekim 2008 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı oldu. 11 Kasım 2008 tarihinde Devlet Başkanı olarak yeni görevi için and içti.
Muhammed Nur
Muhammed Nur (Arapça:محمد نور) (Doğum Tarihi: 26 Şubat 1978), Suudi Arabistanlı bir futbolcudur. Al-Ittihad kulübünde oynayan futbolcuya Suudilerin Gennaro Gattuso'su yakıştırılması yapılmaktadır.[1]
Muhammed Refik Tarar
Muhammed Refik Tarar (Urdu: محمد رفیق تارڑ) (Doğum Tarihi: 2 Kasım 1929) Pakistan 9. Cumhurbaşkanı.
Muhammed Rıza Altıntaş
Muhammed Rıza Altıntaş (Doğum Tarihi: 20 Mayıs 1990), Türk kaleci. 2010 yılından beri Kocaelispor'da forma giymektedir. Takım kaptanıdır.
Muhammed Rıza Necafari
Muhammed Rıza Necafari, 1964 Tahran doğumlu kısa filmci, çeşitli TV Prodüksiyonlarında da yer aldı, 16 ve 35 mm formatlarında çalışmalarına devam eden Najafi’nin “Imagination for 4 seconds” [ Chahar Saniyeh Khiyal] isimli 8 dakikalık çalışması filmografisinde ilgi çekicidir. Filmci, 1999 yılında İtalya’da Film – Video Montecatini Festivaline katılmıştır.
Muhammed Süleymani
Muhammed Süleymani (D. 1971, Sabzevar -İran) 1983 yılında film çalışmalarına başladı ve bu çalışmalarına çeşitli formatlarda hâlen devam etmekte. Önemli çalışmalarından olarak görülen filmi “The twelight” [Saye Roushan] adını taşıyan 35 mm lik kurmacasıdır.
Muhammed Vahid Hasan
Muhammed Vahid Hasan (Doğum Tarihi: 3 Ocak 1953, Malé), Maldivler eski Cumhurbaşkanı ve Maldivler Milli Savunma Kuvvetleri Başkomutanı olan politikacı. Muhammed Naşid'in istifası üzerine 7 Şubat 2012 tarihinde devlet başkalığı görevine başladı. 2008'den 2012'ye kadar Maldivler'de seçilen ilk Devlet Başkanı Yardımcısı olarak görev yaptı. UNICEF'in Kıdemli Üyesi oldu ve Birleşmiş Milletler için çalıştı. Muhammed Vahid Hasan, Stanford Üniversitesi'nden doktora alan ilk Maldivlilerden birisidir. Vahid, 7 Şubat 2012 tarihinde Maldivler Devlet Başkanı olarak yemin etti.
Muhammed Veled Abdül Aziz
General Muhammed Veled Abdül Aziz (Doğum Tarihi: 20 Aralık 1956), Moritanya devlet başkanı olarak hizmet veren, Moritanyalı bir politikacı. Ağustos 2005 darbesinin önde gelen isimlerinden Başkan Muaviye Veled Seyyid Ahmed et-Tayi'yi deviren ve Ağustos 2008 yılında Devlet Başkanı Seydi Muhammed Veled Şeyh Abdullah'ı bir darbe ile deviren yüksek rütbeli subaydır. İkinci darbesinde Yüksek Devlet Konseyi Başkanı oldu. Kazandığı Temmuz 2009 başkanlık seçimlerinde aday olduğunu simgelemek amacıyla Nisan 2009 yılında bu görevinden istifa etti. 5 Ağustos 2009 tarihinde devlet başkanlığı görevi için yemin etti.
Muhammed Yunus
Muhammed Yunus (Bengalce: মুহাম্মদ ইউনূস)(Doğum Tarihi: 28 Haziran 1940). Bangladeşli bankacı ve ekonomi profesörü. Mikrokredit kavramını bulan ve geliştirenlerdendir. Grameen Bankası'nın kurucusudur. 2006'da Yunus ve bankasına sosyal ve ekonomik bir gelişme yaratmadaki çabalarından ötürü Nobel Barış Ödülü verilmiştir. Dünya Yemek Ödülü dahil birçok ödülün sahibi ve Banker to the Poor kitabının yazarıdır. Ayrıca İstanbul Ticaret Üniversitesi tarafından 2009 yılında Fahri Doktora ödülü verilmiştir.
Muhammed Ömer
Molla Muhammed Ömer veya Molla Ömer (Doğum Tarihi: 1959, Kandehar), 1996'da Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesiyle Afganistan'ın büyük bir kısmı tarafından devlet başkanı olarak tanınan; ama uluslararası alanda Birleşmiş Milletler ve Birleşmiş Milletler üyesi birçok ülke tarafından devlet başkanlığı tanınmayan Afganistan eski devlet başkanı. Taliban'ın lideri.
Muhammed İldiz
Muhammed İldiz (Doğum Tarihi: 14 Mayıs 1991, Viyana) Avusturyalı-Türk futbolcu. Orta sahada oynayan İldiz, 2001'den beri uzun yıllar, kiralık olarak oynadığı FC Wacker Innsbruck dışında, Avusturya Bundesliga ekibi SK Rapid Wien'de oynadı. Kısa bir süre 1. FC Nürnberg'de forma giydikten sonra, Gaziantepspor'a transfer oldu.
Muhammed Şahin
Prof. Dr. Muhammed Şahin, (Doğum Tarihi: 1965 Pazar, Rize,Türkiye), Türk mühendis, akademisyen ve eski İstanbul Teknik Üniversitesi rektörü.
Muhammed Türkmen
Muhammed Türkmen, (Doğum Tarihi: 9 Nisan 1986, Ulubey, Ordu), türk futbolcu. 2. Lig ekiplerinden Sarıyer'de oynamaktadır.
Muhammed Naci el-Utri
Muhammed Naci el-Utri (Arapça محمد ناجي العطري d. 1944), 2003'ten 2011'e kadar Suriye Başbakanlığı yapmış bir Suriyeli politikacı.
Muhammed Şevki
Muhammed Şevki (Doğum Tarihi: 5 Ekim 1981, Kahire), Mısırlı futbolcu. Mısır Millî Futbol Takımı ve Al-Ahly oyuncusu.
Muhammed Yürükuslu
Muhammed Yürükuslu (Doğum Tarihi: 12 Mart 1991, Meram, Konya), Türk futbolcu. 1. Lig ekiplerinden Konyaspor'da oynamaktadır.
Muhammed Zidan
Muhammed Abdullah Zidan (Arapça: محمد عبد الله زيدان ) d. 11 Aralık 1981, Port Said), Mısırlı millî futbolcu. Şu an 1. FSV Mainz 05 takımının formasını giymektedir. Saçları nedeniyle ona Zinedine Zidane'ın lakabı olan "Zizou"'yu takmışlardır.
Muhammed Ali Cinnah
Muhammed Ali Cinnah (Doğum Tarihi: 25 Aralık 1876 – Ölüm Tarihi: 11 Eylül 1948), (Kaydi Azam قائد اعظم / Büyük Önder ve Milletin Babası olarak da anılır.), 20. yüzyıl hukukçusu, politikacısı ve devlet adamıdır.
Muhammed Abdullah Draz
Muhammed Abdullah Draz (1894 - 1958) Mısırlı İslam âlimi, müfessir, yazar ve filozof. İslam felsefesinin 20. yüzyıldaki belli başlı düşünürlerinden biridir.
Muhammed Ali Recai
Muhammed Ali Recai (Doğum Tarihi: 1933, Kazvin - Ölüm Tarihi: 1981), İran İslam Cumhuriyeti'nin ikinci cumhurbaşkanı.
Muhammed bin Abdülvahhab
Muhammed bin Abdülvahhab, (Şeyhülislam) (Arapça : محمد بن عبد الوهاب) veya (Arapça : محمد بن عبد الوهاب بن سليمان آل مشرف التميمي) Vahhabilik mezhebinin fikir babası ve İlk Suudi Devleti'nin iki kurucusundan biridir. 1703 yılında Nejd bölgesi'de Diriye civarlarında doğmuştur. Dedesi, günümüzdeki Suud kraliyet ailesinin aile babası kabul edilmektedir. Tam olarak nerede doğduğu bilinmemek ile birlikte Diriye çevreleri (Günümüzde El Kasım Bölgesi) olduğu sanılmaktadır. Gençliğinde Selefiyye akımını inciledi ve bu görüşü benimsedi. Çevre kabileler ile ilişkiler kurdu ve kabile şefliği yaptı. Yeğeni Diriyah prensi Muhammed İbn Suud ile birlikte Vahhabi davası için Bedeviler'den ve Ikhwan adı verilen, Hac kafilelerini yağmalamakla geçinen Arap çetelerinden oluşan düzensiz bir ordu kurdu ve kabileleri birleştirip bölgede denetimi sağladı. Bu gelişme ile birlikte İlk Suudi Devleti kurulmuş oldu. Osmanlı'ya karşı savaş emri verdikten sonra 1792 yılında 90 yaşında öldü. Ardından onun yerine geçen Diriyah prensi Muhammed İbn Suud, Osmanlı İmparatorluğuna karşı bir yıpratma savaşı başlattı. Kısa süre sonra Şiîlerin kutsal mekânı Kerbelâ talan edildi (1801). Mekke ve Medine'yi ele geçirmek için hücuma kalktılar ve 1517 yılından beri Hicaz topraklarını elinde bulunduran Osmanlı, 1802 yılında bu topraklarıda kaybetti. Osmanlı'nın Zend Hanedanlığı ile savaşa girdiği için Arabistan'a birlik gönderilmedi. Bu fırsattan yararlanan Ibn Suud, ordularını güneye çekti ve Yemen-Umman imamlığının üzerine saldı ve bütün bir Arap Yarımadası denetimi altına girmiş oldu. Osmanlı iyice zor duruma girince Mısır Eyaleti'ni elinde bulunduran Kavalalı Mehmet Ali Paşa'dan yardım istedi. Fakat Sudan'daki Func Devleti ile uğraştığı için en büyük oğlu Tosun Paşa'yı görevlendirdi. Osmanlı-Suudi Savaşları başladı ve Tosun Paşa kısa sürede Arabistan'ı Osmanlı İmparatorluğu adına geri aldı. Suudiler doğuya ve güneye çekildiler. Ardından İkinci Suudi Devleti'ni kurdular. 1891 yılında, Osmanlı'nın yarı müttefiki El Reşid Devleti, İkinci Suudi Devleti'ni yıktı. I. Dünya Savaşı ve diğer iç karışıklıklar neticesinde Hicaz Krallığı ve Nejd Sultanlığı ortaya çıktı. Bu karşılıkları İngiliz casus Arabistanlı Lawrence sebep olmuştur. Hicaz Krallığı ve Nejd Sultanlığı, Osmanlı'ya ayaklanan Abdülaziz El Suud tarafından zorla birleştirildi ve Üçüncü Suudi Devleti kuruldu. Bu devlet günümüzde daha çok Suudi Arabistan olarak bilinmektedir. Vahhabilik, günümüzde Suudi Arabistan'da resmi mezhep konumundadır. Günümüzün Suudi Kralı Abdullah bin Abdül Aziz'dir. Prens ise Sultan bin Abdul-Aziz Al Suud'dur. Aile, Muhammed bin Abdülvahhab'ın soyundan gelmektedir.
Muhammed Celâleddin-i Rûmî
Mevlânâ Celâleddîn-î Belhî Rûmî (Farsça:مولانا جلال الدین محمد بلخى / Mevlānā Celāleddīn Muhammed Belhī (30 Eylül 1207, Belh- 17 Aralık 1273, Konya), İslam ve batı dünyasında tanınmış, şâir ve düşünce adamıdır. Tasavvufta Mevlevî yolunun öncüsüdür. Mevlana portresini ve Mevlana Türbesini ilk defa yaptıran Prenses Gürcü Hatun ile yakın dosttur. Bilinen tek Mevlânâ portresinin ve Mevlânâ türbelerinin ortaya çıkışı bu şekilde olmuştur.
Muhammed Davud Han
Serdar Muhammed Davud Han (18 Temmuz 1909, Kâbil - 28 Nisan 1978, Kâbil), Paştun asıllı Afgan devlet adamı. 1973-1978 arasında Afganistan devlet başkanıdır. Davud Han, ilerici politikaları ile bilinmektedir, özellikle kadın hakları ile ilgili gerçekleştirdiği iki adet beş yıllık modernizasyon planlarını bulunmaktadır[1]
Muhammed el-Buharî
Muhammed ibn İsmail el Buhari veya İmam Buhari (Doğum Tarihi: 21 Temmuz 810, Buhara - Ölüm Tarihi: 31 Ağustos 869 Hartenk, Semerkand), Buhara'lı Türk bir muhaddistir.
Muhammed El-Sabah
Şeyh Muhammet Bin Sabah Al-Sabah Paşa (1831 – 17 Mayıs 1896) (Arapça: الشيخ محمد بن صباح الصباح) Kuveyt'in Al-Sabah ailesinden hizmet veren altıncı Şeyhiydi. Şeyh Muhammet Paşa Mayıs 1892 – 17 Mayıs 1896 tarihleri arası ülkesinin basındaydı ve Osmanlı Sultanı tarafından Paşa ilan edilmişti. Şeyh Muhammet Paşa Kuveyt'in dördüncü Şeyhi olan Sabah II Al-Sabah'ın ikinci evladıydı ve ölümü sonrası üvey kardeşi Abdullah II Al-Sabah'ın yerine geçmişti. Şeyh Muhammet Paşa hareminde kardeşi Mübarek Al-Sabah tarafından öldürülmüştü.
Muhammed Hiyabani
Şeyh Muhammed Hiyabani (Fars: شیخ محمد خیابانی, Azerbaycan: Şeyx Məhəmməd Xiyabani; 1879, Hamene - 1920, Tebriz), Azerbaycan Türkü asıllı İranlı ilahiyatçı ve politikacı.
Muhammed Hüseyin Şehriyar
Seyid Muhammed Hüseyin Behçet-Tebrizi (Azeri: Seyyid Məhəmməd Hüseyn Behcət Təbrizi, Fars: سید محمدحسین بهجت تبریزی; 1906, Tebriz - 18 Eylül 1988, Tahran), şiirlerinde kullandığı Şehriyar mahlası ile tanınan İran Azerisi şairdir. Şehriyar, şiirlerini hem Azerice hem de Farsça olarak yazmıştır.
Muhammed Kudsi Bozkıri
Muhammed Kudsi Bozkıri, (1784, Konya, Bozkır - 28 Ekim 1852, Konya, Seydişehir), Hacı Memiş Efendi olarak da tanınır. 18. ve 19. yüzyıllarda Anadolu'da yaşamış İslam alimi ve velidir.[1]
Kaynak hatası: <ref> etiketleri var, ama karşılık gelen <references/> etiketi bulunamadı. (Bkz: Kaynak gösterme)
Muhammed Mazhar İş’an Can-ı Canan
Muhammed Mazhar İş’an Can-ı Canan ( D: 1832, Hindistan - 1883, Medine ) Hint asıllı din adamı, mutasavvıf. Süleymanlı cemaatinin inandığı Silsilei Saadaat'ın ( Büyükler Zinciri ) 31. Halkasıdır. Şeyh Selahaddin İbn-i Mevlana Siracüddin'in bağlı olduğu şeyhtir. Habibullah Cân-ı Cânân'ın (Ahmed Saîd) oğludur. Büyük ba-bası Hafız Ebû Saîd Sâhib'in halifelerindendir. Hicret'in 1248'nci (M.1832) yılında Hindistan'ın (Lekhenva) köyünde doğdu."Mazhâr-ı Muhammed" doğumlarına tarih düşmüştür.
Muhammed Nadir Şah
Muhammed Nadir Şah (Doğum Tarihi: 1883 Dehra Dun, Britanya Hindistanı - Ölüm Tarihi: 8 Kasım 1933 Kâbil, Afganistan), 1929 ile 1933 yılları arasında görev yapmış olan Afgan hükümdarı.
Muhammed Necib
Muhammed Necib (Doğum Tarihi: 20 Şubat 1901, Hartum, Sudan - Ölüm Tarihi: 28 Ağustos 1984, Kahire, Mısır), 1952'de Kral I. Faruk'un devrilmesinde önemli rol oynayan Mısırlı asker ve devlet adamı.
Muhammed Rıza Pehlevi
Muhammed Rıza Şah Pehlevi ((Farsça: محمد رضا شاه پهلوی, ;d. 26 Ekim 1919; Tahran - Ölüm Tarihi: 27 Temmuz 1980; Kahire), 1941'den ülkesini terk ettiği 1979'a kadar tahtta kalan İran şahı. Batı yanlısı bir dış politika izleyen Pehlevi, İran'ın son monarşik lideridir. Şehinşah (Kralların Kralı) ve Sayeh-eh-Hodah (Allah'ın Yeryüzündeki Gölgesi) gibi imparatorluk unvanları vardır.
Muhammed Said Ramazan el-Buti
Mohammed Said Ramadan al-Buti (Arapça: محمد سعيد رمضان البوطي, DMG Muḥammad Saʿīd Ramaḍān al-Būṭī ; d. 1929, Cizre, Şırnak, Türkiye - Ölüm Tarihi: 21 Mart 2013), Kürt asıllı Suriyeli, İslam alimi ve din adamı. El Buti'nin; fıkıh, siyer, ve din usulü konularında 60'tan fazla eseri bulunuyor. El Buti'nin en önemli eseri Fıkıh El Sira. Buti'nin yazdığı kitaplar birçok İslam ülkesindeki üniversitelerde ders kitabı olarak okutuluyor. El Ezher Üniversitesi'nde doktora yapan El Buti, Şam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde fıkıh derslerine giriyordu. El Buti ayrıca Suriye'nin en eski camii Emeviye Camii'nde cuma hutbelerini veriyordu. El-Buti 21 Mart 2013'te cuma hutbesi verdiği camide suikast sonucu 84 yaşında vefat etmiştir. [1]
Kaynak hatası: <ref> etiketleri var, ama karşılık gelen <references/> etiketi bulunamadı. (Bkz: Kaynak gösterme)
Muhammed Zahir Şah
Muhammed Zahir Şah (Doğum Tarihi: 15 Ekim 1914 - Ölüm Tarihi: 23 Temmuz 2007), 1933-1973 arasında Afganistan şahı.
Muhammed İsrafilov
İsrafil Muhammed-Nabi-oğlu İsrafilov[1] (Azerice: İsrafil Məhəmməd-Nəbi oğlu İsrafilbəyli). "İsrafil Bey" (Rusça: Исрафил-бей) olarak tanınmıştır[2]. Rusya İmparatorluk Ordusu'nun subayı (Polkovnik) ve Nazi Almanyası'nda Waffen-SS'nin "Waffen-Standartenführer der SS".[3]
İkinci ismi Muhammed olan önemli kişiler
Ali Muhammed Mücaver
Ali Mohammed Mujawar (Doğum Tarihi: 26 Nisan 1953), 7 Nisan 2007 - 10 Aralık 2011 tarihleri arası Yemen Başbakanlığı yapmış politikacı. Ali Muhammad Mujawar bu görevden önce Elektrik Bakanlığı yapmıştır.
Hacı Muhammed Çamkani
Hacı Muhammed Şamkani, Afgan politikacı (doğumu; 1947).
Mulay Veled Muhammed el-Ağtaf
Mulay Veled Muhammed el-Ağtaf (Doğum Tarihi: 1957), Ağustos 2008'den bu yana Moritanya Başbakanı olarak görev yapmaktadır. Bir mühendis ve Tajakant kabilesinin bir üyesi olan Muhammed el-Ağtaf cunta lideri Muhammed Veled Abdül Aziz'in 14 Ağustos 2008 tarihinde kendisini Başbakan olarak atamadan önce 2006 yılında Moritanya'nın Belçika Büyükelçiliğini yaptı.
Alâ’ed-Dîn Muhammed bin Hasan-ı Sânî
Şîʿa-i Bâtın’îyye
ALEVÎLİK
Ağa Muhammed Han Kaçar
Ağa Muhammed Han Kaçar (Doğum Tarihi: 1742 - o. 1797; Farsça: محمد خان قاجار), Kaçar aşşiret reisi; İran Şahliği için 1794-1925 döneminde hüküm süren Kaçar Hanedanı kurucusu. 1794-1797'de İran Şehinşahı
Karadağlı Muhammed Kulu Han
Muhammed Kulu Han, (Azerice:Məhəmmədqulu xan, Rusça:Мухаммедкули хан Карадагский) (Doğum Tarihi: ? – Ölüm Tarihi: 1840) son Karadağ Hanı. 1813 ile 1828 yılları arası Karadağ Hanlığı yapmıştır. Soyu Tokmaklı oymağından gelmektedir.
Alaaddin Muhammed Harezmşah
Alaaddin Muhammed Harezmşah (Doğum Tarihi:- o. Aralık 1221) Harezmşahlar Devleti'nin 1200-1221 döneminde Harezmşah unvanı ile hükümdarı idi. Saltanatının başında Büyük Selçuklu Devleti'nin çökmesi nedeniyle geniş topraklar elde etmiştir. Fakat sonradan Cengiz Han hükümdarlığı altında genişlemeye başlayan Moğollar ile savaşmak zorunda kalmıştır. Moğol orduları Harezmşah ülkesini talan ve harap edip halkına büyük zayiat verdirmişlerdir. Alaaddin Muhammed Harezmsah Moğol ordularına yenildi ve sonunda onlar tarafından kovalanıp Hazar Denizi üzerinde bir adaya saklandı ve 1229'da bu adada açlıktan telef oldu.
Nasır Muhammed bin Kalavun
2.kez: 1299-1309
Nur Muhammed Terakki
Nur Muhammed Terakki (15 Temmuz 1913, Gazni - 14 Eylül 1979, Kâbil), Peştun asıllı Afgan siyasetçi. 1965-1979 arasında genel sekreterliğini yaptığı Afganistan Demokratik Halk Partisi'nin 1978'de düzenlediği hükümet darbesinden sonra devlet başkanlığı yaptı (1978-1979).
Takî Muhammed (Ahmed bin Abdullah)
İslâm
Şiîlik
Yahya Muhammed Hamideddin el-Mütevekkil
Yahya Muhammed Hamideddin el-Mütevekkil ya da bilinen kısa ismiyle İmam Yahya, Yemen imamı ve hakimi. Osmanlı tarih belgelerinde de İmam Yahya olarak belirtilir.
Soyadı Muhammed olan önemli kişiler
Havar Molla Muhammed
Havar Molla Muhammed Taher Zibari (Arapça: هوار ملا محمد طاهر زيباري) (Doğum Tarihi: 1 Haziran, 1981, Musul, Irak) Kürt asıllı Iraklı futbolcu. Irak Milli Futbol Takımı'nın en başarılı oyuncularından biri olarak kabul edilen Hawar, Irak'ın 2007 Asya Kupası zaferinde katkıda bulunan futbolculardan biri olmuştur ve şu an Persepolis'te oynamaktadır.[1] Kendisi gibi futbolcu olan kardeşi Halgurd Mulla Mohammed de Irak Milli Takımında oynamaktadır.
Kaynak hatası: <ref> etiketleri var, ama karşılık gelen <references/> etiketi bulunamadı. (Bkz: Kaynak gösterme)
VI. Muhammed
Muhammed el sadis bin el Hasan (Arapça: الملك محمد السادس للمغرب) Fas kralı.
Salih Muhammed
Salih Muhammed tam ismiyle Salih Nasıreddîn Muhammed bin Tatar 1421'de babası Sultan Seyfeddin Tatar'ın ölmesiyle 10 yaşında iken tahta geçen kısa bir saltanattan sonra Barsbay tarafından tahtan indirilen Çerkes kökenli Burci Hanedanı'ndan Memluk hükümdarı.
Selahaddin Muhammed
Selahaddin Muhammed tam ismiyle Malik Mansur Selahaddin Muhammed bin Hacı bin Kalavun (Doğum Tarihi: yak. 1321 - Ölüm Tarihi: ? ) Sultan Nasır Muhammed bin Kalavun'un torunu ve Sultan Seyfeddin Hacı'nin oğlu olup 1361'de yaklaşık 40 yaşındayken, bir suikasta kurban gidip tutuklanıp olasılıkla öldürülen amcası Ebu Maali Hasan'ın yerine geçen ve 1361-1363 döneminde saltanat süren Türk kökenli Bahri Hanedanı'ndan yirminci Memluk Devleti hükümdarı.
Seyyid Ali Muhammed
Bahailik
Kutbeddin Muhammed
Kutbeddin Muhammed (ö. 1127, Harezm), 1097-1127 arasında Harezmşahlar hükümdarı. Harezm'i Büyük Selçuklulara bağlı bir vali olarak yönetmiştir.
Nasır Muhammed
Nasır Muhammed (tam adı Malik Nasır Muhammad bin Kayıtbay, Arap harfleriyle:ملك الناصر محمد بن قايتباي,) d.1470 - Ölüm Tarihi:1498 ) Sultan Kayıtbay'ın oğlu olup Sultan Kayıtbay'dan sonraki 1496 - 1498 döneminde Memluk Devleti sultanı olmuştur. Burci hanedanından gelen Nasır Muhammed 26 yaşında 1496 tarihinde tahta geçmiştir. Cem Sultan'ın kızı ile evlenmiştir. Nasır Muhammed özellikle devlet gelirlerini anlamsız harcamalara sarfetmekle ün yapmıştır. Ateşli silahlara çok ilgisi bulunmakla beraber Memluklu ordusu bu silahları kullanmamakta direnmiştir. Devlet gelirlerini heba etmesi dolayısıyla 1498'de defterdar görevi yapmakta olan Emir Adil Tumanbey tarafından tahttan indirilmiş; tutuklanmış; hapiste öldürülmüş ve cesedi bir köşeye bırakılmıştır. Dayısı olan Zahir Kansu Memluklu Sultanı olmuştur.
Zeyneb bint-i Muhammed
Zeyneb binti Muhammed (Arapça: زينب بنت النبي محمد), Zeyneb veya Zeynep İslam peygamberi Muhammed ile Hatice'nin en büyük kızı. Muhammed'in ilk çocuğu Kasım'dan sonraki ikinci çocuğudur. O doğduğunda Muhammed otuz yaşlarındaydı.
Muhammed isminin analizi
Muhammed isminin her bir harfi aşağıda belirtilen karakteristik özellikleri ifade etmektedir.
- M harfi :
- Ticarete yatkınlık
- U harfi :
- Durgun, çok ağır hareket etme
- H harfi :
- Sakin ve durağanlık
- A harfi :
- Atılgan, enerjik
- M harfi :
- Ticarete yatkınlık
- M harfi :
- Ticarete yatkınlık
- E harfi :
- Sıkıntılardan kurtulmak için mücadele
- D harfi :
- Üstün güçlere sahipliği
Muhammed isminin numerolojisi
Muhammed isminin numerolojik toplamına, harflerin alfabemizdeki sıralarının toplamları yolu ile ulaşıyoruz.
- M =
- 16
- U =
- 25
- H =
- 10
- A =
- 1
- M =
- 16
- M =
- 16
- E =
- 6
- D =
- 5
- Toplam =
- 95
Muhammed isminin farklı yazılış biçimleri
Muhammed isminin farklı alfabe ve notasyonlardaki yazılışlarını alt bölümden inceleyebilirsiniz. Muhammed isminin farklı yazılışları ile ilgili hatalı ya da eksik bulduğunuz bölümleri bize Öneri / Şikayet Formu aracılığı ile iletebilirsiniz.
Muhammed isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.
Mehmet
Ufuk
Hasan
Ahmet
Mehmet
Mehmet
Ekrem
Davut
Muhammed isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.
Merih
Umman
Halat
Aydın
Merih
Merih
Engin
Deniz
Muhammed isminin hava kuvvetlerinde kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.
Mike
Uniform
Hotel
Alfa
Mike
Mike
Echo
Delta
Muhammed isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.
Muş
Uşak
Hatay
Adana
Muş
Muş
Edirne
Denizli