Murad isminin anlamı
Arzu, istek, dilek. Maksat meram. Türk dil kuralı açısından "d/t" olarak kullanılır
- Murad ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmiyor.
- Admin
Türkiye'de Murad ismini taşıyan yaklaşık 7.785 kişi bulunmaktadır.
Ülkemizde Murad ismi en çok kullanılan 1081. isim olup, yaklaşık olarak her 9.816 kişiden biri Murad adını taşımaktadır.
Murad isminin sitemizde görüntülenme sayısı 8.566.
Murad ismi için yaptığımız ankete katılan 16 kişinin bu isme verdiği ortalama değer ise 5 üzerinden 4,50.
Ziyaretçilerimizden 95 kişi Murad ismini öneriyor, 34 kişi ise önermiyor.
Ziyaretçilerimiz bu isim için 1 adet yorum yaparak fikirlerini beyan etmişlerdir.
Murad ismine ait nitelikler
Bu ismi nasıl nitelendirirdiniz? Geleneksel, dini, çekici veya modern yapmanız gereken uygun gördüğünüz en fazla 5 özelliği aşağıdaki kutu üzerinde işaretlemek ve onayla düğmesine tıklamak. Ziyaretçilerimizin daha önceki tercihlerini yanlarında bulunan çarpı (x) simgesine tıklayarak kaldırabilir ve yerlerine yenilerini belirtebilirsiniz.
Murad ismi ile ilgili ziyaretçi yorumları Yorum Yap
Yorum Yok!
Bu isim için daha önce yorum yapılmamış, yorum bırakmak için lütfen yorum yap düğmesine tıklayınız.Murad ismini taşıyan önemli kişiler
Araştırmalarımız sonucunda Murad ismini taşıyan aşağıdaki şahsiyetlere ulaştık. İlgili kişilerin adı soyadı, doğum ve mesleki özellikleri gibi temel bilgileri hakkında fikir edinebilirsiniz.
İsmi Murad olan önemli kişiler
Murad Muhammedi
Seyed Murad Muhammedi Pahnehkalaei (Farsça: سید مراد محمدی پهنه کلایی) (Doğum Tarihi: 9 Nisan 1980, Sari, İran), İranlı millî güreşçidir. 2008 Pekin Olimpiyatları'nda 60 kg erkekler serbest stil güreşte bronz madalya kazanmıştır.
Murad Gümen
Murad Gümen , 1954’te ailesiyle Türkiye’den ABD’ye göç eden ünlü karikatürist Sururi Gümen’in oğludur.
Murad Tagilov
Murad Tagilov ( d. 27 Ocak 1990 ), Rus futbolcu. FC Terek Grozny'de forma giymektedir.
İkinci ismi Murad olan önemli kişiler
Kara Murad Paşa
Kara Dev Murad Paşa (Doğum Tarihi: 1611 - Ölüm Tarihi: 19 Ağustos 1655) Avcı Mehmet saltanatında 21 Mayıs 1649 - 5 Ağustos 1650 ve 11 Mayıs 1655 - 19 Ağustos 1655 tarihleri arasında iki kez, toplam bir yıl, beş ay, yirmi dört gün sadrazamlık yapmış bir Osmanlı devlet adamıdır. [1]
Kaynak hatası: <ref> etiketleri var, ama karşılık gelen <references/> etiketi bulunamadı. (Bkz: Kaynak gösterme)
Soyadı Murad olan önemli kişiler
I. Murad
I. Murad, Murad Hüdavendigâr veya Gazi Hünkar (Osmanlı: اول مراد, Murad Bey, 29 Haziran 1326, Bursa – 28 Haziran 1389, Kosova), Osmanlı Devleti’nin üçüncü padişahı. Babası Orhan Gazi, annesi Nilüfer Hatun'dur.[1][2] Babası Orhan Gazi döneminde 95.000 km² olan devlet toprakları onun döneminde yaklaşık 500.000 km² kadar genişlemiştir.
III. Murad
III. Murad (Osmanlı Türkçesi: مراد ثالث - Murād-i sālis; 4 Temmuz 1546, Manisa – 16 Ocak 1595, İstanbul), 12. Osmanlı padişahı ve 91. İslam halifesi.
II. Murad
II. Murat veya Koca Murad (Osmanlı Türkçesi:مراد ثاني, Murād-ı sānī; Divan Edebiyatı'ndaki adıyla Muradî; d. 1404, Amasya – Ölüm Tarihi: 3 Şubat 1451, Edirne), altıncı Osmanlı padişahıdır.
IV. Murad
IV. Murat (Osmanlı Türkçesi: مراد رابع Murād-i rābi‘) (Doğum Tarihi: 27 Temmuz 1612, İstanbul - Ölüm Tarihi: 8 Şubat 1640, İstanbul), 17. Osmanlı padişahı ve 96. İslam halifesi. 1623 ile 1640 yılları arasında hüküm sürdü. Revan (Erivan) ve Bağdat fatihidir. IV. Murat İstanbul'da, Sultan I. Ahmet'in ve asıl ismi Anastasya olan Rum asıllı devşirme Kösem Sultan'ın oğlu olarak dünyaya geldi. Ağabeyi Genç Osman'ın Yedikule zindanlarında bir grup cuntacı Yeniçeri tarafından öldürülmesi üzerine amcası I. Mustafa tahta geçmişti. I. Mustafa akli dengesinin padişahlık yapmaya uygun olmadığı iddia edilerek çeşitli entrikalarla tahttan indirildi ve yerine yeğeni olan IV. Murat 11 yaşındayken padişah yapıldı.[1][2][3]
Kaynak hatası: <ref> etiketleri var, ama karşılık gelen <references/> etiketi bulunamadı. (Bkz: Kaynak gösterme)
V. Murad
V. Murad (مراد خامس) (Doğum Tarihi: 21 Eylül 1840, İstanbul – Ölüm Tarihi: 29 Ağustos 1904, İstanbul), 33. Osmanlı padişahı ve 112. İslam halifesidir. Babası Sultan Abdülmecit, annesi Megrel (Gürcü) asıllı Şevkefza Kadın Efendi'dir. Önceki Osmanlı padişahı Abdülaziz'in yeğeni ve sonraki Osmanlı padişahı II. Abdülhamid'in ağabeyidir. Sultan Abdülaziz'in bir saray darbesi sonucu tahttan indirilişinden sonra onun yerine geçmiş (ya da geçirilmiş), 93 gün boyunca tahtta kaldıktan sonra akli dengesinin bozulduğu gerekçe gösterilerek 31 Ağustos 1876'da padişahlık makamından indirilmiştir. Osmanlı tarihi boyunca en az süre yönetimde kalmış olan padişahtır. Tahttan indirildikten sonra birçok siyasi grup tarafından yeniden yönetime getirilmeye çalışılmış olmasına rağmen, bu girişimlerin hiçbiri başarılı olmamıştır.
Murad isminin analizi
Murad isminin her bir harfi aşağıda belirtilen karakteristik özellikleri ifade etmektedir.
- M harfi :
- Ticarete yatkınlık
- U harfi :
- Durgun, çok ağır hareket etme
- R harfi :
- Sert yapıya sahip olma
- A harfi :
- Atılgan, enerjik
- D harfi :
- Üstün güçlere sahipliği
Murad isminin numerolojisi
Murad isminin numerolojik toplamına, harflerin alfabemizdeki sıralarının toplamları yolu ile ulaşıyoruz.
- M =
- 16
- U =
- 25
- R =
- 21
- A =
- 1
- D =
- 5
- Toplam =
- 68
Murad isminin farklı yazılış biçimleri
Murad isminin farklı alfabe ve notasyonlardaki yazılışlarını alt bölümden inceleyebilirsiniz. Murad isminin farklı yazılışları ile ilgili hatalı ya da eksik bulduğunuz bölümleri bize Öneri / Şikayet Formu aracılığı ile iletebilirsiniz.
Murad isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.
Mehmet
Ufuk
Rasim
Ahmet
Davut
Murad isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.
Merih
Umman
Reis
Aydın
Deniz
Murad isminin hava kuvvetlerinde kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.
Mike
Uniform
Romeo
Alfa
Delta
Murad isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.
Muş
Uşak
Rize
Adana
Denizli